Algemeen
Waar moet ik me inschrijven?

Kies op de inschrijfpagina de categorie waarvoor je wilt inschrijven. Je komt dan op de juiste plek terecht om je inschrijving te starten.

1. Ik wil een middenhuurwoning huren en voldoe aan alle voorwaarden
De komende vier weken krijg jij voorrang op een woning in De Buurt. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in via Woningnet.

2. Ik wil een middenhuurwoning huren maar verlaat geen sociale huurwoning in Utrecht
Je moet wel aan de inkomensrichtlijnen voldoen om in aanmerking te komen. Schrijf je in via de link hieronder, je wordt dan verwezen naar “Mijn omgeving”, een veilige omgeving waar je jouw gegevens kunt achterlaten en je documenten kunt uploaden

3. Ik wil een reguliere vrije sector woning huren in De Buurt
Schrijf je in via de link hieronder, je wordt dan verwezen naar “Mijn omgeving”, een veilige omgeving waar je jouw gegevens kunt achterlaten en je documenten kunt uploaden

Wat vind ik in welk gebouw?

Birim:

 • 64 twee- en driekamerappartementen van ca. 49 m² t/m 89 m² 

Bario:

 • 98 twee- en driekamerappartementen van ca. 47 m² t/m 91 m²
 • (48 van de 98 appartementen worden aangeboden in het middenhuur segment)
 • 14 twee- en driekamer maisonnettes van ca. 66 t/m 120 m²
 • 2 van de 14 maisonnettes worden aangeboden in het middenhuur segment)

Op deze pagina vind je een totaaloverzicht met informatie over diverse delen van de drie gebouwen.

Wat zijn de huurprijzen?

De woningen in gebouw BARIO worden verhuurd in de vrije sector. 50 van de 98 woningen worden verhuurd in middenhuur segment. Voor de woningen in het middenhuur segment geldt een huurprijs tussen de € 863,00 en € 962,00 per maand, inclusief parkeerplaats van  € 35 per maand. Voor deze woningen gelden aanvullende voorwaarden.

Voor de beschikbaarheid van de woningen in gebouw BIRIM kun je het beste een kijkje nemen op de website of contact opnemen met de verhuurmakelaar.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. De service kosten bedragen € 30,- per maand.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in De Buurt worden verhuurd in de vrije sector. Daarom is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De verwachte oplevering van Birim is in november/december van 2020, en van Bario is dat maart 2021. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten hoe het er voor staat? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief! 

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, vind je op deze pagina impressie beelden en een video animatie.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Ik wil een appartement in DeBuurt huren, wat moet ik doen?

De verhuur van Bario is gestart.Je kunt je via deze website inschrijven voor een appartement. Om teleurstelling te voorkomen, is het goed om eerst aandachtig de huurvoorwaarden te lezen. Voor de woningen in het middenhuur segment gelden aanvullende voorwaarden. Zo kun je uitrekenen of je aan de inkomensrichtlijn kunt voldoen en aan de andere voorwaarden voldoet voordat je met de inschrijving start. Voldoe je aan de voorwaarden? Zoek dan met de woningzoeker jouw favoriete appartement en volg de stappen van het inschrijfproces. Kies op de inschrijfpagina de juiste categorie om je inschrijving te starten.

 

 

Ik wil een middenhuur woning huren, waar moet ik inschrijven?

De middenhuurwoningen zullen gedurende een aantal weken (vanaf start verhuur) worden aangeboden via www.woningnet.nl. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan krijg je voorrang op een woning in De Buurt gedurende de eerste 4 weken van de verhuur.

Er zijn aanvullende voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen voor een middenhuurwoning:

 1. 1. Huurder(s) dient woonachtig te zijn in Gemeente Utrecht
 2. 2. Huurder(s) dient een sociale huurwoning in Gemeente Utrecht achter te laten
 3. 3. Inkomenscriteria voor de middenhuurwoningen: 
 4. – Richtlijn MINIMAAL inkomen: 3,5 tot 4 x maandhuur moet gelijk zijn aan bruto maandinkomen.
 5. – Eenpersoonshuishouden inkomen MAXIMAAL € 56.430 per jaar.
 6. – Meerpersoonshuishouden verzamelinkomen MAXIMAAL € 66.690 per jaar.
 7. – Bij meerpersoonshuishouden telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Indien blijkt dat er onvoldoende inschrijvingen zijn voor de 50 middenhuur appartementen na zullen na genoemde periode punten 1 en 2 van de toewijzingscriteria komen te vervallen. Punt 3 blijft wel van toepassing. Je kunt in dat geval al wel inschrijven voor een middenhuurwoning via de inschrijfpagina.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Er zijn aanvullende voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen voor een middenhuurwoning:

 1. 1. Huurder(s) dient woonachtig te zijn in Gemeente Utrecht
 2. 2. Huurder(s) dient een sociale huurwoning in Gemeente Utrecht achter te laten
 3. 3. Inkomenscriteria voor de middenhuurwoningen: 
 4. – Richtlijn MINIMAAL inkomen: 3,5 tot 4 x maandhuur moet gelijk zijn aan bruto maandinkomen.
 5. – Eenpersoonshuishouden inkomen MAXIMAAL € 56.430 per jaar.
 6. – Meerpersoonshuishouden verzamelinkomen MAXIMAAL € 66.690 per jaar.
 7. – Bij meerpersoonshuishouden telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Indien blijkt dat er onvoldoende inschrijvingen zijn voor de 50 middenhuur appartementen na zullen na genoemde periode punten 1 en 2 van de toewijzingscriteria komen te vervallen. Punt 3 blijft wel van toepassing.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld. Voor het middenhuur segment geldt zowel een minimum als een maximum inkomensgrens.

 • Reguliere vrije sector woningen:
 • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
 • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
 • Bij meerpersoonshuishouden telt het tweede inkomen voor 100% mee;
 • Middenhuur segment:
  Richtlijn MINIMAAL inkomen: 3,5 tot 4 x maandhuur moet gelijk zijn aan bruto maandinkomen.
 • Eenpersoonshuishouden inkomen MAXIMAAL € 56.430 per jaar.
 • Meerpersoonshuishouden verzamelinkomen MAXIMAAL € 66.690 per jaar.
 • Bij meerpersoonshuishouden telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Kan ik als ondernemer een appartement in DeBuurt huren?

Ja hoor! Als ondernemer kun je een woning huren wanneer er spraken is van minimaal één afgesloten boekjaar en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een appartement in DeBuurt huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven
Waar moet ik me inschrijven?

Kies op de inschrijfpagina de categorie waarvoor je wilt inschrijven. Je komt dan op de juiste plek terecht om je inschrijving te starten.

1. Ik wil een middenhuurwoning huren en voldoe aan alle voorwaarden
De komende vier weken krijg jij voorrang op een woning in De Buurt. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in via Woningnet.

2. Ik wil een middenhuurwoning huren maar verlaat geen sociale huurwoning in Utrecht
Je moet wel aan de inkomensrichtlijnen voldoen om in aanmerking te komen. Schrijf je in via de link hieronder, je wordt dan verwezen naar “Mijn omgeving”, een veilige omgeving waar je jouw gegevens kunt achterlaten en je documenten kunt uploaden

3. Ik wil een reguliere vrije sector woning huren in De Buurt
Schrijf je in via de link hieronder, je wordt dan verwezen naar “Mijn omgeving”, een veilige omgeving waar je jouw gegevens kunt achterlaten en je documenten kunt uploaden

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Bovenaan de pagina vind je een button met ‘direct inschrijven’. Je kunt vervolgens kiezen voor welke categorie je wilt inschrijven. Voldoe je aan alle voorwaarden voor een middenhuurwoning, dan kun je via Woningnet inschrijven. In de andere gevallen wordt je doorverwezen om een account aan te maken voor ‘mijn omgeving’; een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens de online inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd. Je vindt hier alvast een algemene checklist per inkomenssituatie.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Alle geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over jouw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload je de gevraagde documenten in je dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jou ingevulde informatie klopt.

Na sluiting van de inschrijvingsperiode worden geschikte kandidaten gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens, je voorkeurswoningen en eventuele aanvullende toewijzingscriteria (bij het middenhuur segment) die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Huren & voorwaarden
Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Wie mag een appartement in de Buurt huren en bewonen?

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er zelf gaat wonen en je na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de Gemeente Utrecht. Voor het huren van een appartement of maisonnette in het middenhuur segment dient een huisvestingsvergunning te worden aangevraagd via Het Vierde Huis. www.hetvierdehuis.nl Formulier voor het aanvragen van een huisvestingsvergunning is op te vragen via VB&T Nieuwbouwmakelaars 088 – 545 46 45

Het is verboden om het appartement te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van het appartement.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden worden met behang opgeleverd. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen.  Houd er rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Vraag bij twijfel de vastgoedbeheerder wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren en om de deuren en kozijnen te schilderen.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast, de vloer zwevend wordt gelegd en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Hierbij is het belangrijk dat de vloer en ondervloer goed geleiden, omdat er anders veel warmte en energie verloren gaat. Vraag hierover advies bij een vloerenspecialist.

Kwaliteit & voorzieningen
Wat voor keuken en apparatuur zit er in het appartement?

De appartementen zijn voorzien van luxe Bribus keukens. De keukens zijn wit van kleur, hebben een antraciet/zwart composiet stenen aanrechtblad en zijn en voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie of koelkast met vriesvak (afhankelijk van woningtype), combi-oven en vaatwasser. De keukenopstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Wat voor badkamer zit er in het appartement?

De appartementen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van (inloop)douche, wastafel en spiegel De meeste appartementen hebben een separaat toilet, sommige appartementen hebben een 2e toilet op de badkamer. De wandtegels zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer wordt “behangklaar” afgewerkt en wit gesaust opgeleverd. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk. De plafonds zijn met wit spuitwerk afgewerkt.

Hoe wordt het appartement verwarmd?

De appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming en koeling. Dit wordt middels een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie in combinatie met een individuele warmtepomp gerealiseerd. Het is hierbij wel van belang om de juiste vloer in je appartement te (laten) leggen.

Is er een afzuigsysteem in de appartementen aanwezig?

De appartementen zijn voorzien van warmte terug win (WTW) installaties.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Als bewoner van Birim huur je een parkeerplaats in Bario of in Blend (de naastgelegen gebouwen). Omdat het gebouw Blend later wordt opgeleverd dan Birim, zul je pas huur betalen voor de parkeerplaats zodra deze beschikbaar is (verwacht in het voorjaar van 2021). Als je een parkeerplaats in Bario huurt, is deze wel direct beschikbaar.

De bewoners van Bario hebben parkeermogelijkheid in hun eigen gebouw.

De parkeergarages worden voorzien van een eigen in-en uitrit met slagbomen voor de bewoners. Bezoekers van bewoners kunnen de garage in en uit via één toegangsdeur.

Duurzaamheid
Hoe energiezuinig is mijn appartement in DeBuurt?

De appartementen in DeBuurt zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Je woont hier met energielabel A++. Dit komt door een moderne en zeer effectieve manier van verwarmen, koelen en ventileren. De appartementen hebben ventilatie op basis van een Warmte-Terug-Win (WTW) installatie. De verwarming en koeling van het appartement wordt door een Warmte-Koude-Opslag (WKO) installatie verzorgd. Hierbij is het wel essentieel om een geschikte vloerbedekking toe te passen die goed warmte en kou kan geleiden. Ben je benieuwd hoe een WKO werkt? Bekijk dit algemene filmpje over WKO systemen dan eens. LET OP: dit zijn geen beelden van DeBuurt.

Op het dak liggen zonnepanelen, die worden ingezet voor individuele appartementen. Ongeveer de helft van de appartementen in Birim zijn aangesloten op eigen zonnepanelen. Dit heeft verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én hebt een lagere energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug!