Status verhuur

De verhuur van Bario is in volle gang. Je kunt het aanbod bekijken via het menu bovenaan de pagina, via de woningzoeker. Daarin zie je het actuele aanbod per verdieping.

Naar de woningzoeker

Je droomwoning gevonden

De woningen in DeBuurt worden volledig online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het proces digitaal plaatsvinden. Van de inschrijving tot het ondertekenen van de huurovereenkomst, op je eigen luie stoel op een moment dat het jou uitkomt. Klinkt goed toch?

Wat kun je verwachten tijdens het inschrijfproces? Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

1. Start inschrijving

Regulier:

Bovenaan de pagina vind je een button met “direct inschrijven”. Hiermee kun je de online inschrijving starten. Je wordt naar een beveiligde omgeving doorverwezen waar je je gegevens kunt invullen en je documenten kunt uploaden. Welke documenten we van je vragen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De regels & tips voor het uploaden van de documenten vind je op deze pagina.

Middenhuur:

Voordat je aan de inschrijving begint, is het goed om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en aanvullende voorwaarden kunt voldoen.

2. De eerste digitale loting

Op een vastgestelde datum wordt de eerste digitale loting gehouden. Iedereen die is ingeschreven op dat moment én die voldoet aan de inkomenseis, wordt meegenomen in die digitale loting. De datum of tijd van inschrijving, is hierbij niet van belang. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen.

3. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover een e-mail. Op deze pagina vind je de huidige status van de verhuur en loting(en). Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

      1. 4. Match 

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

      1. 5. Documenten akkoord
  • De documenten worden nog eenmalig gecheckt door de vastgoedmanager. Is alles inderdaad compleet? Er wordt dan een BKR credit check en eventueel een PEP en/of sanctietoets van het BKR uitgevoerd. Indien alles inderdaad akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digital hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!

6. Sleuteloverdracht

Tijdens de sleuteloverdracht wordt jouw identiteitsbewijs gecontroleerd middels speciale software. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs of paspoort meeneemt, een rijbewijs wordt niet als geldig identiteitsbewijs gezien.