DeBuurt in Utrecht Overvecht

Utrecht, met haar kenmerkende grachten en charmante pleinen. Waar altijd iets te ontdekken valt. En waar je heerlijk centraal in Nederland woont. Daar ervaar je het leven van de grote stad, met alle culturele, culinaire en highlights die daar bij horen. De Dom van Utrecht is er daar een beroemd hoogtepunt van. Maar vlak ook het gevarieerde winkelaanbod en de gezellige koffiebarretjes niet uit. De middeleeuwse binnenstad van Utrecht is een mooi decor om eens heerlijke rond te dwalen. Vanuit jouw appartement in DeBuurt ben je er in slechts 15 minuten fietsen.

Maar ook in jouw eigen wijk, Overvecht, is genoeg te beleven. Overvecht ligt ongeveer 5 kilometer ten noorden van centrum Utrecht, en DeBuurt komt te staan in Overvecht Zuid. Je woont hier recht tegenover winkelcentrum Overvecht, zodat je een ruim aanbod aan winkels letterlijk voor de deur hebt. Maar ook voor groenliefhebbers heeft Overvecht met drie stadsparken, stadstuinen en een pluktuin een leuk en gevarieerd aanbod. Culinaire hotspots vind je op loopafstand, en voor kunst en cultuur woon je natuurlijk zelf in het bruisende middelpunt met Amoni onder jouw appartement!

DeBuurt op de kaart - situatie overzicht

Vervoer en bereikbaarheid

In Utrecht woon je midden in Nederland. Super handig als je vaak naar verschillende uithoeken of grote steden van het land reist. Voor je werk, familie of gewoon omdat je graag toerist in eigen land bent. Wat jouw reden ook is, vanuit DeBuurt ben je met de auto en het openbaar vervoer makkelijk op de juiste route. Via de Einsteindreef / Kardinaal de Jongweg heb je een directe aansluiting richting de A27/A28 en de A2. En met een parkeergarage onder de naastgelegen gebouwen is het ook weer heerlijk thuiskomen! Treinstation Overvecht ligt op ongeveer 8 minuten fietsen, en fiets je een kwartiertje, dan sta je op Utrecht Centraal. Utrecht heeft niet voor niets een spoorwegmuseum, vanuit Centraal Station Utrecht reis namelijk je heel Nederland door. Rondom winkelcentrum Overvecht liggen diverse bushaltes waarmee je naar Utrecht Centraal Station, Utrecht Centrum of een andere wijk in Utrecht kunt reizen.

Voorzieningen

Voor de dagelijkse boodschappen zit je in DeBuurt goed; binnen een paar minuten lopen ben je bij Winkelcentrum Overvecht. Hier kun je terecht bij diverse supermarkten, zoals de Albert Heijn XL en de Lidl. Ook voor een cadeautje, een lekker bolletje ijs of een nieuwe outfit kun je hier goed slagen. in de wijk Overvecht zijn diverse scholen, dagopvang en zorgvoorzieningen beschikbaar. En naast een middagje shoppen, heb je in Overvecht ook ruime keuze uit andere opties voor een middagje uit. Ga eens lekker buiten spelen of een frisse neus halen in het Gagelbos. Of test je groene vingers en plantenkennis uit in Stadstuin Klopvaart. En sla zeker het zeer lokale biertje bij het proeflokaal van de brouwerij vandeStreek niet over!